A Börzsöny szívében
(3 nap, 2 éj)

Szakadjunk ki a hétköznapokból a Börzsöny csendjében, élvezzük a helyi gasztronómiát és vendégszeretetet!

icon icon icon icon

Aki belép a Börzsöny kapuján, egy igazi mesebeli erdőbe téved. Az égig érő fák, a bokrok mélyén megbúvó állatok és a lassan kanyargó Ipoly birodalma ez. Olyan hely, ahol gyerekkorunk mesehősei barangoltak, hogy valamilyen titkos kincsre leljenek. A háborítatlan természet azonban csak annak fedi fel a kincset, aki kíváncsian és nyitott szívvel indul el.

Így hát bebarangoljuk a zegzugos erdei utakat, végigjárjuk a hársfákkal szegélyezett kálváriát, majd felszállunk a kisvasútra, amely végig visz minket a legtitkosabb ösvényeken. Aztán, mint egy igazi mesében, megérkezünk a Lek-Vár-Lakhoz, ahol üstben főzik a lekvárt a környék legfinomabb gyümölcseiből.

Hazafele vezető utunk során betérünk egy családias lovardába, ahol elsajátíthatjuk a házi rétes nyújtásának fortélyait és igazi vidéki vendéglátásban lesz részünk.

1.nap Reggel Indulás a Vigadó tértől kirándulóhajóval Nagymarosra (3,5 óra) Délután Panoráma túra az Országos Kék jelzésen Középnehéz, változatos túra Nagymarosról kiindulva az Országos Kék jelzésen fel a Dunakanyar egyik legszebb panorámájú hegyére, a Hegyes-tetőre, a Julianus-kilátóhoz, majd a Nagymarost amfiteátrumszerűen körülölelő hegyek gerincén át, a Gubacsi-hálás pazar kilátását élvezve vissza a hangulatos kisvárosba.  (12 km, 4 óra) Este Utazás Nagyirtáspusztára, szállás elfoglalása, wellnessezés Vacsora a szállodában 2.nap Reggel Reggelit követően utazás Márianosztrára Városnézés Márianosztrán: Pálos kegytemplom, 150 éves Fegyház, Kálváriadomb megtekintése (1,5 óra) Utazás kisvasúttal Márianosztráról Nagybörzsönybe (45 perc)   Délután Ebéd és lekvárkóstoló a Lek-Vár-Lakban Ezt követően utazás vissza kisvasúttal Nagyirtáspusztára a szállásra   Fakultatív Gyalogos túra Nagybörzsönyből Nagyirtáspusztára (11 km, 4 óra)   Este Vacsora a szálloda éttermében   3.nap Reggel Reggelit követően utazás vissza Budapestre Délben Útközben rétes nyújtás, lovarda látogatás és ebéd Dunaalmáson (2 óra) Délután Érkezés vissza Budapestre Ajánlatot kérek

Csomagajánlatunk a következőket tartalmazza:

  • 2 x szállás + félpanzió 4*-os wellness hotelben, IFA
  • 3 x túravezető díja
  • 1 x utazás menetrendszerinti hajó járattal Budapest és Nagymaros között (1 út)
  • 1 x vezetett panoráma túra Nagymarostól az Országos Kék jelzésen
  • 1 x városnézés Márianosztrán
  • 1 x utazás kisvasúttal Márianosztráról Nagybörzsönybe (oda-vissza)
  • 1 x 3 fogásos ebéd 1 üveg ásványvízzel vagy üdítővel és lekvár kóstoló a Lek-Vár-Lakban
  • 1 x rétes program Dunaalmáson (közös rétes nyújtó kurzus, látogatás a lovardában, tartalmas leves, kenyérlángos, pálinka, ásványvíz, 2 pohár bor)

Fakultatív program

  • Vezetett túra vissza Nagybörzsönyből Nagyirtáspusztára
Ajánlatot kérek
A Börzsöny szívében
(3 nap, 2 éj)
/fő

Ajánlatot kérek


Térkép betöltése, kérem várjon!Az egységes adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót megismertem, hozzájárulok, hogy az inSpire Hungary Kft. ajánlatadás céljából az általam megadott személyes adatokat kezelje