Bakony extrém
(3 nap, 2 éj)

Ismerd meg a Bakony számtalan természeti csodáját rendhagyó módon!

icon icon icon icon

Igazi embert próbáló kalandra vállalkozik, aki velünk tart a Bakony rejtelmes, sűrű erdeibe. Itt található az ország egyik legszebb túraútvonala gyönyörű szurdokvölgyekkel, izgalmas állat- és növényvilággal. Ilyen intenzíven talán még sohasem lehettünk részei a természetnek.

A Bakony safari egy különleges, II. világháborús jeep-túrával indul, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy az erdő előttünk eddig rejtett működését feltérképezzük. Amikor megérkezünk a Hubertlaki-tóhoz, vagy más néven a bakonyi Gyilkos-tóhoz, eláll a lélegzetünk. Ez a táj maga a természet kettős arca: egyszerre ijesztően vad és halálosan nyugodt.

A Cuha-patak mentén a kezdők és a gyakorlottabb túrázók is megtalálják számításaikat. Gyönyörködhetünk a körülöttünk lévő lüktető erdőben, de részt vehetünk egy kalandos via ferrata-n is.

A Bakony három csodaszép völgyét egy körtúrára felfűzve járjuk be, amelynek utolsó állomása a vadregényes, sziklatömbökkel tarkított Ördög-árok. A lombok az egész vidéket sejtelmes félhomályban tartják, a napfény csak itt-ott tör utat a magasra nőtt fák között. Az 50 különböző méretű hasadékot rejtő völgyoldal komoly kihívás elé állítja a túrázókat. Este pedig a Pannon Csillagda digitális planetáriumában kémlelhetjük a sok-sok csillagot.

Az utolsó napra tartogatjuk a Csodabogyós-barlangot, amelynek belsejében a 9,5 °C-os hideg mellett a sokszor csak kúszva megközelíthető járatok okoznak majd izgalmas perceket a résztvevőknek. A kalandokkal teli három napra csak akkor nevezz be, ha kész vagy a várost elhagyni, és egy teljesen új világot felfedezni!

1.nap Reggel/délután Utazás Budapestről Bakonyszentlászóra, túránk kiinduló pontjához Gyalogos túra a Cuha-patak völgyében, útközben piknikkel A Bakony egyik legszebb völgye, a hazánkban páratlannak számító Cuha-patak szurdoka, melyet meredek sziklafalai közt zubogó bővizű patakja és az azt többször is kalandosan keresztező sétaútja mellett az azzal párhuzamosan futó, műemléki védettséget élvező vasút viaduktjai, alagútjai tesznek felejthetetlenné. Változatos, könnyű körtúránkat a patak vizén többször is átvezető gázlókon való átkelések teszik igazán kalandossá. fakultatív program via ferrata túra a Cuha-patak völgyében Este érkezés a szállásra, vacsora fakultatív program Esti távcsöves bemutató a bakonybéli Pannon Csillagdában  
 1. nap
Reggel/délután Reggelit követően indulás Bakonybélbe, túránk kiindulópontjához Bakonybél-Bakonybél körtúra, útközben piknikkel Változatos körtúra a Bakony turisztikai központjából, Bakonybélből a hangulatos Gerence-völgyön keresztül a hegység legmagasabb, kilátótoronnyal koronázott csúcsára, a Kőris-hegyre (709 m). Romantikus völgyek, fenséges bükkösök, káprázatos kilátás vár minket a Bakony egyik legszebb vidékén. (17 km, 5 óra) "Bakony szafari"- terepjárós élménykirándulás Fotó stop a Hubertlaki-tónál, a bakonyi “Gyilkos-tónál” Este Utazás vissza a szállásra Vacsora a hotelben   3.nap Reggel/délután Reggelit követően hazautazás Útközben megállunk a Sobri Jóska Kalandparkban, Kislődön fakultatív Ámos-hegyi Pihenőerdő – Tanösvény megtekintése- utazás az eplényi libegővel   Balatonkenesén Pörc Delikátnál hidegtál és kézműves szörp, vásárlási lehetőség helyi kézműves termékekből Ajánlatot kérek

Csomag ajánlatunk a következőket tartalmazza:

 • 2 x szállás + félpanzió egy 4*-os hotelben
 • 3 x túravezető díja
 • 1 x vezetett túra a Cuha-patak völgyében
 • 1 x piknik (szendvics + üdítőital/ásványvíz)
 • 1 x vezetett Bakonybél körtúra
 • 1 x piknik (szendvics + üdítőital/ásványvíz)
 • 1 x “Bakony szafari”, terepjárós élménykirándulás
 • 1 x belépő a Sobri Jóska Kalandparkba
 • 1 x hidegtál + 1 pohár kézműves levendulaszörp

Fakultatív programok

 

 • Via ferrata túra a Cuha-patak völgyében
 • Esti távcsöves bemutató a bakonybéli Pannon Csillagdában
 • Ámos-hegyi Pihenőerdő – Tanösvény megtekintése- utazás az eplényi libegővel

 

 

Ajánlatot kérek
Bakony extrém
(3 nap, 2 éj)
/fő

Ajánlatot kérek


Térkép betöltése, kérem várjon!Az egységes adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót megismertem, hozzájárulok, hogy az inSpire Hungary Kft. ajánlatadás céljából az általam megadott személyes adatokat kezelje