Balatoni bor és
vitorla mámor
(3 nap, 2 éj)

A Balaton nem csak gyönyörű, hanem elegáns is! Suhanj át a tavon vitorlással majd kóstold meg a legjobb pincészetek legízletesebb borait!

icon icon icon icon icon icon

A legszebb tájak és a legjobb borok szerelmeseire gondoltunk, amikor ezt az útitervet összeállítottuk.  Három olyan balatoni borászatba látogatunk el, amelyeket méltán nevezhetünk a legkiválóbbaknak. A Laposa-család Badacsonyban a világnak egy olyan kis szegletét találta meg, ahol számukra mindig süt a Nap. Nem hisznek a viszonylagosságban, csakis az eredetiségben. Boraik különleges ízvilága semmivel össze nem hasonlítható, minden cseppjük egy-egy darabka a Balaton-felvidék évezredes történetéből.

Egy könnyű túra során megmásszuk a Szent György-hegyet. A hegycsúcson elképesztő balatoni panoráma és egy különleges pezsgős piknik vár bennünket. A hegy meredek oldalán szikáran álldogáló bazaltorgonák csoportja a Tapolcai-medence legszebb képződményeinek egyike.

A túrát követően megpihenhetünk egy hangulatos és egyben elegáns borbirtokon. A Kreinbacher-pince a bor-és a pezsgőkészítés magasiskolája. A rendkívül stílusos, domboldalba épített borospincék látványa már messziről elkápráztatja az ideérkezőt. Szakértőik a borkészítés rejtelmeibe és díjnyertes pezsgőik történetébe engednek betekintést nekünk.

Búcsúzóul a Káli-medence kapuját, a Hegyestűt másszuk meg, amelynek 50 méteres bazaltoszlopain állva úgy érezhetjük, az egész Balaton a lábaink előtt hever. Majd haza utunk során a csopaki Szent Donát Birtok napsütötte szőlőstőkéi között a vidék legjobb borait kóstoljuk meg, miközben a az elénk táruló gyönyörű kilátásban gyönyörködünk.

1.nap Reggel Indulás Budapestről Balatonlellére Utazás vitorlással Badacsonytomajba (4-5 óra) Délután Hidegtálas borkóstoló a Laposa Pincénél Szezonális program Látogatás Kékkúton a Levendula Porta Családi Gazdaságnál, vezetett levendula séta és levendula szörp kóstoló Fakultatív strandolás Este Vacsora a szálláson   2.nap Reggel Reggelit követően utazás a Szent György- hegyi túránk kiindulópontjához Szent György- hegyi túra pezsgős piknikkel A Szent György-hegy (415 m) a Tapolcai-medence jellegzetes, koporsó alakú vulkáni tanúhegye. A szomszédos Badacsonyhoz hasonlóan szintén szőlők települtek szoknyájára, kopár, hullámos fennsíkjáról páratlan kilátás tárul a környékre, a plató meredek oldalán pedig hazánk leglátványosabb bazaltorgonáit csodálhatjuk meg. (6 km, 3 óra) Délután Hidegtálas borkóstoló a Kreinbacher Birtokon Este Vacsora a hotelben   3.nap Reggel/délután Reggeli követően utazás Monoszlóra Monoszló- Monoszló körtúra, belépéssel a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyre Monoszló – Hegyestű Geológiai Bemutatóhely – Fekete-völgy – Hangyás-tető – Újma-tető – Monoszló. (7 km, 4 óra) Csopakon a Szent Donát Pincében borkóstolós ebéd Utazás vissza Budapestre Ajánlatot kérek

Csomagajánlatunk a következőket tartalmazza:

  • 2 x szállás + félpanzió 4*-os wellness hotelben
  • 3 x túravezető díja
  • 1 x vitorlázás Balatonlelle és Badacsonytomaj között
  • 1 x 6 tételes borkóstoló hidegtállal a Laposa Birtokon
  • 1 x vezetett túra a Szent György- hegyen
  • 1 x 6 tételes borkóstoló 3 fogásos ebéddel, szódával a Kreinbacher Birtokon
  • 1 x vezetett Monoszló körtúra
  • 1 x belépés a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyre
  • 1 x 6 tételes borkóstoló  3 fogásos ebéddel, szódával Csopakon a Szent Donát Pincében/Márga Bisztróban

Szezonális program

  • Látogatás Kékkúton a Levendula Porta Családi Gazdaságnál, vezetett levendula séta és levendula szörp kóstoló
Ajánlatot kérek
Balatoni bor és
vitorla mámor
(3 nap, 2 éj)
/fő

Ajánlatot kérek


Térkép betöltése, kérem várjon!Az egységes adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót megismertem, hozzájárulok, hogy az inSpire Hungary Kft. ajánlatadás céljából az általam megadott személyes adatokat kezelje