Élmény kaland a Vértesben
(3 nap, 2 éj)

Engedd, hogy a sokszínű Vértes ámulatba ejtsen, mindent megtalálsz itt ami egyszerre kikapcsol és felpezsdít: gyönyörű természet, izgalmas táj, kultúra, egyedi gasztronómia és vendégszeretet!

icon icon icon

Kalandjaink a Vértesi Natúrparkban kezdődnek, ahol a Pátrácos Tanösvényen végighaladva sokrétű tudásra tehetünk szert a minket körülvevő élővilággal kapcsolatosan. A festői szurdokvölgy a Csuka-forráshoz vezet ahol megpihenünk és átadjuk magunkat az erdő csöndjének miközben elfogyasztjuk piknik ebédünket a szabadban.

Utunkat a “lebegő falu” felé vesszük, hamarosan megpillantjuk a Bokodi-tavat, a cölöpökre épült színes faházak, a recsegő-ropogó stégrendszer egy mesebeli világba röpít minket.

Másnap egy izgalmas quadtúra során felfedezzük a Vértes gazdag természeti kincseit. Majd a kamalduli remeteség történelmi épületcsoportjára csodálkozhatunk rá, a szabályosan elhelyezkedő remetelakok modelljei a középkori olasz remetekolostorok lehettek, ez az egyetlen olyan remeterendi kolostor és kolostorkert, amely határainkon belül jó állapotban fennmaradt. A szerzetesek gyógyító bölcsességét őrző gyógynövényboltban is látogatást tehetünk!

Utunkat folytatjuk Mórra Miklós Csabi Pincészetéhez, ahol megtudhatjuk, hogy a Marylin Mórról származik és az ízletes borokat kortyolva, házi finomságokat fogyasztva hasonló érdekességekre derül fény. Mielőtt hazafelé vennénk az irányt, egy igazi “Mars expedícióban” lehet részünk a gánti egykori bauxitbánya megtekintése során. A gánti szabadtéri geológiai múzeum fantasztikus hely, geológiában teljesen járatlan látogatók számára is maradandó élmény a hullámzó vörös lankákon sétálgatni, a számtalan, izgalmas fotó témában bővelkedő hatalmas katlanban kalandozni. Utunkat folytatva Etyeken megállunk egy frissítő borkóstolóra és ebédszünetre. Akinek kedve tartja a “magyar Hollywood” is megelevenedhet előtte a Korda Filmparkban, ahol számos híres színész megfordult már.

1.nap Reggel/délután Utazás Budapestről Pusztavámra Séta a Pátrácos Tanösvényen szakvezetéssel, piknikkel A tanösvény a Malomerdőn keresztülhaladva jut el a Pátrácosra vezető útig, ezen pedig a bánya-rekultivációs területig. Ezután egy festői szurdokvölgyön vezet tovább utunk, majd a Csuka-tavat érintve hamarosan a Csuka-forráshoz érünk, ahol megpihenünk és piknikezünk. (7 km, 4 óra) Utazás tovább a Bokodi-tóhoz, fotós szünet Megérkezés a szállásra, wellnessezés Este Vacsora a szálláson   2.nap Reggel Fakultatív program Reggelit követően quadtúra a Várgesztes környékén, Vérteskozma irányába (kb. 2 óra)   Délután Utazás Majkra Remeteség, kolostor látogatás A meghatározóan zárt egységet alkotó szerzetesi épületegyüttest további épületcsoportok - a volt jégverem-ház, a kerti grotta kápolna és néhány egyéb kisebb építmény - egészíti ki. A felvezető út mentén, a nagy tó északi partján a Celli Szűz Mária kápolna és a vízimalom még ma is áll. A remeteségtől dél-keletre terülnek el a XIII. században épült premontrei kolostor romjai, melynek köveit felhasználták a kamalduli remeteség építésekor. Utazás  Mórra Borkóstoló és ebéd Miklós Csabi Pincészetében Utazás vissza a szállásra, wellnessezés Este Vacsora a szálláson   3.nap Reggel Reggelit követően utazás vissza Budapestre Útközben látogatás Gánton a Bauxitföldtani Parkban A 13 állomásból álló tanösvény egy kellemes sétával 1-1,5 óra alatt végigjárható. Az ismertető táblákkal jelzett útvonalon betekintést nyerhetünk a környék földtörténeti múltjába, megtudhatjuk, hogyan jött létre a gánti bauxittelep, milyen ásványok találhatók a telepen, és olyan szép magyar szavakat is megtanulhatunk, mint pl. a fekübörc. Délután Etyeken szünetet tartva megkóstoljuk a borvidék legfinomabb borait Fakultatív program Látogatás a Korda Filmparkban Ajánlatot kérek

Részvételi díj: egyedi ajánlatkérés alapján

Csomagajánlatunk a következőket tartalmazza:

  • 2 x szállás + félpanzió egy 4*-os hotelben
  • 3 x túravezető díja
  • 1 x szakvezetés a Pátrácos Tanösvényen
  • 1 x piknik (szendvics, üdítő/ásványvíz)
  • 1 x belépés a Majki Kolostorba
  • 1 x 8 tételes borkóstoló, borkorcsolyával, pincepörkölttel, pálinkával vagy fröccsel és ásványvízzel Miklós Csabi Pincészetében
  • 1 x belépő a gánti a Bauxitföldtani Parkba
  • 1 x 5 tétels borkóstoló Etyeken, hidegtállal

 

Fakultatív programok

  • Quadtúra a Várgesztes környékén
  • Látogatás a Korda Filmparkban

 

 

Ajánlatot kérek
Élmény kaland a Vértesben
(3 nap, 2 éj)
/fő

Ajánlatot kérek


Térkép betöltése, kérem várjon!Az egységes adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót megismertem, hozzájárulok, hogy az inSpire Hungary Kft. ajánlatadás céljából az általam megadott személyes adatokat kezelje